Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Σε φάση αποκλιμάκωσης η ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα έχει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης, εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2015 «έπιασε πάτο».

«Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα».

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L' Echo στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο κ. Ντέισελμπλουμ εξήγησε ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».