Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Πολύ θετικά τα σήματα από την τρίτη αξιολόγηση

Πολύ θετικά τα σήματα, αλλά και πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει που αφορά την εφαρμογή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Είχαμε μια σύντομη ενημέρωση για την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup.

«Πολύ θετικά τα σήματα, αλλά και πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει που αφορά την εφαρμογή. Υπάρχει ισχυρή δέσμευση ότι πρέπει να γίνει κατά προτίμηση πριν το τέλος της χρονιάς, τόνισε.

Εγινε σημαντική πρόοδος είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ολοι, και οι Θεσμοί και η ελληνική πλευρά ανέλαβαν δεσμεύσεις. «Η τεχνική δουλειά συνεχίζεται για να λυθούν οι λεπτομέρειες και να οργανωθεί η επόμενη επίσκεψη με στόχο να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της χρονιάς, το συντομότερο δυνατό».

«Εχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι ο στόχος είναι ρεαλιστικός», συμπλήρωσε. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε προς το τέλος του προγράμματος τον επόμενο Αύγουστο. Ετσι στην Ελλάδα θα ενισχύσει την ανάκαμψη και θα τελειώσει μια μακρά και επώδυνη περίοδος.

«Το κλειδί είναι μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το καλύτερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί φέτος».