Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα οι Θεσμοί για να κλείσει η αξιολόγηση

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, τονίζοντας πως «είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος».

Ότι είναι πιθανή η επιστροφή των θεσμών την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τους εκπροσώπους των Θεσμών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, τονίζοντας πως «είμαστε κοντά σε κοινό έδαφος ώστε οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα».

Τόνισε επίσης ότι είναι σαφές πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, θα προβούν σε ανασκόπηση της περαιτέρω προόδου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η δήλωση Ντάισελμπλουμ αναφέρει τα εξής

Σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και εγώ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση για την κατάσταση της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόηση ότι η ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Σημειώσαμε ουσιαστική πρόοδο σήμερα και βρισκόμαστε κόντα σε συναντίληψη για την επιστροφή της αποστολής (σ.σ. της Τρόικας) στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του επόμενου Eurogroup (σ.σ. της 20ής Φεβρουαρίου).