Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Εγώ ζήτησα από τον Τσίπρα την «παράκαμψη» Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος του Eurogroup αποκάλυψε πως ο ίδιος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει ανασύσταση της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί ερωτηματικά προχώρησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, είπε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει ανασύσταση της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της. ρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής του Εurogroup τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος για να υπάρξει συμφωνία τελειώνει (περισσότερα εδώ).