Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει σήμερα συνολική συμφωνία

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει σήμερα μία συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα» επεσήμανε, υποβαθμίζοντας ωστόσο, τις προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Η επίσημη απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον χρειαστεί, θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος» αποσαφήνισε. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, είναι να δούμε αν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες» έσπευσε να προσθέσει.

Άλλωστε, όπως εξήγησε, «αυτό είναι που αναζητά και το ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερη σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης». «Ήρθε η ώρα το Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα» συμπλήρωσε, καθιστώντας σαφές ότι «αυτός είναι και ο σημερινός μας στόχος».