Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει «μεγάλη λύση» για τις ιταλικές τράπεζες

Ο Ολλανδός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το ζήτημα με ορισμένες από τις ιταλικές τράπεζες δεν είναι καινούργιο ενώ τόνισε πως θα εξεταστεί σταδιακά.

To πρόβλημα με τις ιταλικές τράπεζες δεν είναι οξύ και η λύση θα είναι σταδιακή, εκτίμησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του οργάνου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Ολλανδός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το ζήτημα με ορισμένες από τις ιταλικές τράπεζες δεν είναι καινούργιο.

«Πρέπει να το δούμε και θα το δούμε σταδιακά. Δεν θα υπάρξει κάποια μεγάλη λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο Eurogroup αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του κατά πόσο θα επιβληθούν κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία για το έλλειμμα.

Θα συζητήσουμε για τα υπερβολικά ελλείμματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί ενδεχόμενης επικύρωσης της επιβολής κυρώσεων που αποφάσισε η Κομισιόν.

«Θα ακούσουμε τους υπουργούς και θα δούμε. Αύριο στο Ecofin αναμένονται οι τελικές αποφάσεις», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι οι κυρώσεις αλλά το τι προτίθενται να κάνουν οι χώρες για το πρόβλημα των ελλειμμάτων.

Υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις πρέπει να αποφασιστούν εντός 20 ημερών και μετά εντός δύο μηνών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. «Είναι προς το συμφέρον όλων να είναι γρήγορες οι αποφάσεις», τόνισε.