Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να «καταλήξουμε σε μία ακόμη τραγωδία».

Πίεση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων για το νέο ελληνικό πακέτο θα ασκήσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα αλλά και την πρόσφατη κόντρα Ελλάδας – ΔΝΤ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε πάντως ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι απεργίες στην Ελλάδα δεν αποτελούν σοβαρό λόγο για τον ίδιο για να πιστέψει ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν καλά. «Οι απεργίες δεν είναι καλές, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για να μπουν τα πράγματα σε τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, το ΔΝΤ φοβάται για μία ακόμη ελληνική κρίση. Επεσήμανε ξανά ότι είναι «δικό του καθήκον να μην καταλήξουμε σε μία ακόμη ελληνική τραγωδία».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ευτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, με λύσεις που θα ικανοποιούν τόσο την Ελλάδα όσο και το ΔΝΤ.