Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για την Ελλάδα στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

H ελληνική κυβέρνηση έπαιξε ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανονισμούς της, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη. «Αλλά δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να επέλθει μια στέρεη συμφωνία με το Eurogroup», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο RTL Nieuws ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος για να υπάρξει συμφωνία τελειώνει.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για παραπλάνηση από τον επικεφαλής του Eurogroup, από τον οποίο, όπως είπε, είχε προφορική δέσμευση για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει η κυβέρνηση.

Όπως είπε, αντίστοιχη προφορική δέσμευση είχε και ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup. «Ήταν λάθος που αρκεστήκαμε σε προφορική δέσμευση και όχι σε μια γραπτή, μας παραπλάνησαν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.