Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Aν η Ελλάδα δεν πάρει δύσκολες αποφάσεις, μένει μόνη

Υπάρχει ακόμα χρόνος για συμφωνία, αλλά η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποχωρήσει στους θεσμούς, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η μόνη επιλογή της Ελλάδας για να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση και να αποφύγει την χρεοκοπία είναι να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αφού δεν υπάρχουν λύσεις και σίγουρα οι δανειστές δεν μπορούν να βοηθήσουν μια χώρα που δεν επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό της, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα.

Όπως είπε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, «ακόμα υπάρχει χρόνος για συμφωνία».

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις κι ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν δε θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», συνέχισε ο ίδιος.

Ανέφερε, δε, ότι ακόμα μπορεί να επιτευχθεί εγκαίρως μια συμφωνία προκειμένου να δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα πριν το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι δανειστές είναι ακόμα ανοιχτοί σε προτάσεις από την Ελλάδα, εφόσον αυτές είναι οικονομικά εφικτές.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο, εφόσον είναι αξιόπιστη και εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Eurogroup.