Skip to main content

Νταβούτογλου: Το μέλλον Ελλάδας και Τουρκίας είναι κοινό

Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο και το κοινό μας μέλλον, υπογράμμισε σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική.
Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο και το κοινό μας μέλλον, υπογράμμισε σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην ΑΘήνα ως ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η επίσκεψη, συνέχισε, έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος με την ειλικρίνεια των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί «νέο-οθωμανισμού», που απευθύνονται στη εξωτερική πολική της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «γνώμονάς μας δεν είναι μόνον η διπλωματία της Τουρκίας, αλλά και το γενικό καλό της στη ροή της ιστορίας».

Τέλος, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας, τόνισε ότι «έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να φέρουμε την Τουρκία κοντά στην ΕΕ».