Skip to main content

Νοβότνι: Αδύνατη η ενδιάμεση χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει νομική δυνατότητα για ενδιάμεση χρηματοδότηση προς την Ελλάδα τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι.

Δεν υπάρχει νομική δυνατότητα για ενδιάμεση χρηματοδότηση προς την Ελλάδα τόνισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επέτρεπε στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν έντοκα γραμμάτια αξίας μεγαλύτερης του υφιστάμενου ορίου των 15 δισ. ευρώ εάν υπήρχε συμφωνία.

«Για μας είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ορισμένους όρους που πρέπει να τηρηθούν. Μπορούμε, για παράδειγμα, να αποδεχθούμε ελληνικούς τίτλους, ελληνικά ομόλογα, ως ενέχυρα. Η απάντηση, για την ώρα, είναι όχι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νοβότνι μιλώντας στο CNBC.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα για ενδιάμεση χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάποια, ας πούμε χρηματοδότηση εκτός των κανόνων μας. Γνωρίζω πως υπάρχουν ιδέες ότι μπορεί να δώσουμε κάποιου είδους ενδιάμεση χρηματοδότηση. Δεν βλέπω νομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο» είπε.