Skip to main content

Νοσηλευτής καταδικάστηκε επειδή νάρκωσε και ασέλγησε σε 21χρονη ασθενή

Το περιστατικό συνέβη σε θάλαμο νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας - Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 48χρονος νοσηλευτής

Συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας σ' έναν 48χρονο νοσηλευτή ο οποίος φέρεται ότι νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά 21χρονη ασθενή, μέσα στο νοσοκομείο Δράμας. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού, σωματική βλάβη, έκθεση σε κίνδυνο και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταμεσονύκτιες ώρες της 21ης Ιανουαρίου 2016, ο 48χρονος νοσηλευτής εισήλθε σε θάλαμο νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους συνοδούς ασθενών να αποχωρήσουν προκειμένου, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, να χορηγήσει ισχυρό παυσίπονο στην παθούσα η οποία είχε χειρουργηθεί την ίδια μέρα.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι: Στη συνέχεια απομόνωσε το κρεβάτι της με κουρτίνα, ώστε να μην είναι ορατό από τις υπόλοιπες νοσηλευόμενες, και της χορήγησε ενδοφλεβίως υπνωτικό φάρμακο, φέροντας την άμεσα σε κατάσταση καταστολής με αδυναμία να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση. Ανέβηκε στο κρεβάτι της, έφερε τα πόδια της σε γυναικολογική θέση και αυνανίστηκε μπροστά της, πριν αποχωρήσει από το θάλαμο.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το περιστατικό αντιλήφθηκε άλλη νοσηλευόμενη από διπλανό κρεβάτι και ενημέρωσε την μητέρα της 21χρονης που έφθασε αργότερα στον θάλαμο. Ακολούθως, ενημερώθηκε η αστυνομία και ο νοσηλευτής συνελήφθη.