Skip to main content

Νομική ΑΠΘ: Πυρά φοιτητών κατά του κοσμήτορα Π. Γκλαβίνη - «Ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού»

Ευθείες βολές των φοιτητών προς τον κοσμήτορα - Τον κατηγορούν για αυταρχική συμπεριφορά

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις των μελών του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με τον κοσμήτορα της Σχολής Παναγιώτη Γκλαβίνη μετά τα γεγονότα τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκκένωση του υπό κατάληψη κτηρίου, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε επανακατάληψη.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που Κοσμήτορας καλεί τις δυναμεις καταστολής στην ίδια του τη σχολή, προκειμένου να καταστείλουν τους ίδιους τους φοιτητές του. Τόλμησε μάλιστα, μετά την εκκένωση και την επανακατάληψη της Σχολής, να κάνει έκκληση για εκ νέου κατασταλτική επέμβαση με ακόμα σκληρότερους όρους, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Προ.Πο, Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του ίδιου, έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος φοιτητών», τονίζει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής

Οι φοιτητές κάνουν λόγο ακόμα και για αποστολή απειλητικών mail από πλευράς του κοσμήτορα, ενώ σημειώνεται πως σήμερα εστάλη σχετικό μήνυμα στους φοιτητές για οριστική απώλεια της χειμερινής εξεταστικής.

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Νομικής καλεί τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών, τους ακαδημαϊκούς και σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα εργατικά σωματεία και τους συλλογικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα τους και να περιφρουρήσουν από κοινού την κατάληψη της νομικής «κόντρα στον αυταρχισμό της Κοσμητείας, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης», όπως τονίζουν.