Skip to main content

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης: Συντονιστής από φθινόπωρο

Επιτυχημένη η συνταγή του συντονισμού του κόμματος τοπικά από την εννεαμελή γραμματεία. Βούτσης και Σταθάκης την επόμενη εβδομάδα.

Για το φθινόπωρο και... βλέπουμε μετατίθεται η εκλογή συντονιστή στη νομαρχιακή επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τελικά αποδείχτηκε ότι τη λειτουργία του κόμματος μπορεί να τη χειριστεί επιτυχώς και η εννεαμελής γραμματεία, που ανέλαβε μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν γίνει την άνοιξη.

Ο φόρτος εργασίας για τα στελέχη της εννεαμελούς γραμματείας, που τρέχει τα κομματικά ζητήματα μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ αυξημένος, όμως πλέον έχει βρεθεί ο κοινός βηματισμός και έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι γκρίνιες.

Η γραμματεία έδειξε σημαντική επάρκεια και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει ρυθμούς, αφού με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις οι απαιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση κομματικών εκδηλώσεων, αφού η ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις αποδεικνύεται πολύ μεγάλη.

Παρότι καλοκαίρι, οι εκδηλώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερες και αυτός ο ρυθμός θα συνεχιστεί και τις επόμενες κρίσιμες για τη διαπραγμάτευση και την πορεία της κυβέρνησης εβδομάδες.

«Υπάρχει πλέον πολύ καλός συντονισμός, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τη σπουδαιότητα που έχει το κόμμα να είναι συντεταγμένο. Δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει ξανά διαδικασία εκλογής συντονιστή και μάλλον δεν πρόκειται να προγραμματιστεί προτού τελειώσει το καλοκαίρι. Οι απαιτήσεις πάντως έχουν αυξηθεί, καθώς ο κόσμος διψάει για να μάθει, να ενημερωθεί και να 'ζυμωθεί' κυρίως για τα κεντρικής πολιτικής σκηνής ζητήματα. Γι' αυτό το λόγο και διοργανώνονται εκδηλώσεις με κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή πάντοτε και τοπικών στελεχών, βουλευτών κτλ.», τόνισε στη Voria.gr μέλος της γραμματείας.

Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου στις εκδηλώσεις της νομαρχιακής επιτροπής είναι το γεγονός ότι την εβδομάδα που τελειώνει έγιναν τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα. Ειδικά στην εκδήλωση με τη Σίλβια Φεντερίτσι υπολογίστηκε ότι συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα, ενώ πάνω από 100 άτομα παραβρέθηκαν και στις εκδηλώσεις με τον Κώστα Ήσυχο και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που έγινε μάλιστα υπό βροχή.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται άλλες δυο σημαντικές εκδηλώσεις. Η πρώτη την Πέμπτη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση και η δεύτερη την Παρασκευή με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Κι αυτά εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις.

Παράπονα από τη γραμματεία που συντονίζει το κόμμα τοπικά δεν έχουν όμως ούτε οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης, αφού υπάρχει διαρκής συνεννόηση για τα προβλήματα της περιοχής και καθένας τους «σηκώνει» συγκεκριμένα θέματα. Τα στελέχη της εννεαμελούς γραμματείας συναντώνται με πολίτες, σωματεία και συλλόγους, συγκεντρώνουν τα αιτήματα και μετά ενημερώνουν τους βουλευτές, οι οποίοι συναντώνται με τους ενδιαφερόμενους και προωθούν λύσεις για μια σειρά από προβλήματα, όπως τόνισαν τα στελέχη της γραμματείας.

Τόσο οι τελευταίοι, όσο και οι βουλευτές τονίζουν ότι «δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση ατομική προσέγγιση, πελατειακού τύπου. Οι διαδικασίες είναι συλλογικές και δημοκρατικές».