Skip to main content

Νομαρχιακή επιτροπή στην Α' Θεσσαλονίκης για το Κίνημα Αλλαγής

Πως εκπροσωπούνται οι τάσεις του φορέα της κεντροαριστεράς στις δυο νομαρχιακές επιτροπές στην Α' και τη Β' Θεσσαλονίκης.

Συγκροτήθηκε η νέα νομαρχιακή επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής χτες το βράδυ, σε σύσκεψη στελεχών στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, με γραμματέα εκ νέου μετά το 2012, τον Χρήστο Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου, εκλεγμένος γραμματέας του οργάνου επί ΠΑΣΟΚ και προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου (με θητεία από το 2008 ως το 2012), είναι από τα πιο γνωστά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη, με τη δική του πορεία στη νομαρχιακή επιτροπή και είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη. Είναι νοσοκομειακός γιατρός (ακτινολόγος, επιμελητής Α' στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου) και διατέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Ο νέος γραμματέας επιστρέφει σε μια γνώριμη για τον ίδιο θέση, με μεγάλη γνώση των εσωτερικών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά όλων των εγχειρημάτων της κεντροδεξιάς (Ελιά, Δημοκρατική Συμπαράταξη και τώρα Κίνημα Αλλαγής) και με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του χώρου στη Θεσσαλονίκη. Γνωστός και ως πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, στήριξε την υποψηφιότητα  της Φώφης Γεννηματά για την αρχηγία του νέου κόμματος. ΠΑΟΚτσής και από τους πολέμιους του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δημιούργησε με άλλον έναν ιστορικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, τον Χρόνη Μακρίδη, τους «Σύγχρονους Δημοκράτες», προτού δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής.

Αναπληρωτής του θα είναι ένα στέλεχος του «Ποταμιού», ο Άκης Αγγελίδης, ενώ στα 15 μέλη της νομαρχιακής επιτροπής επιρροής της Φώφης Γεννηματά είναι τα έξι, από το «Ποτάμι» προέρχονται τα τρία, επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη τα δύο, επιρροής Γιώργου Παπανδρέου επίσης δύο, ενώ από ένα μέλος όρισαν η πλευρά Γιώργου Καμίνη και η ΔΗΜΑΡ.

Η νέα νομαρχιακή Α' Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής προέκυψε από διαδικασία επιλογής κι όχι από εκλογές, όπως άλλωστε έγινε πριν από λίγες μέρες και με το αντίστοιχο όργανο της Β' Θεσσαλονίκης.

Εκεί γραμματέας είναι ο Γιάννης Κυανίδης και αναπληρωτής του ο Αχιλλέας Μεταλούλης. Και οι δυο τους υποστήριξαν τη Φώφη Γεννηματά στη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος. Στα 13 μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης επιρροής της Φώφης Γεννηματά είναι τα πέντε, από δύο μέλη όρισαν Ποτάμι (μένει να ορίσει το ένα εκτός του Γιάννη Αναστασιάδη), ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης κι από ένα η ΔΗΜΑΡ και ο Γιώργος Καμίνης.

Έτσι στις δυο νομαρχιακές της Θεσσαλονίκης εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις και τηρείται η κεντρική συμφωνία των κομμάτων που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής για αναλογικότητα στις εκπροσωπήσεις και τη λειτουργία των οργάνων του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.