Skip to main content

Νίμιτς: Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για το θέμα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια, είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί, δήλωσε μετά τη συνάντησημε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του προβλήματος», είπε ο κ. Νίμιτς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές. «Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες» είπε χαρακτηριστικά.

«Και οι δύο κυβερνήσεις μπορεί να έχουν τις δικές τους ιδέες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ελπίζω, κάποιες από τις δικές μου. Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες, είμαι μεσολαβητής, δεν είμαι δικαστής, έδωσα τις καλύτερες ιδέες μου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι οι επόμενες είναι εβδομάδες διαβουλεύσεων για να δούμε πού είμαστε.