Skip to main content

Νίκησε και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για Mουντιάλ η Εθνική(vid)

Με σκόρερ τους Μήτρογλου και Τζιόλη του αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με ανατροπή τους Κυπρίους και κυνηγά μέχρι τέλους τα μπαράζ πρόκρισης

Ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι-οφ της προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έμεινε στο ΓΣΠ της Λευκωσίας η Εθνική Ελλάδος κερδίζοντας με 1-2 την Κύπρο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεχόμενο τη νίκη-δώρο του Βελγίου επί της Βοσνίας πήρε την νίκη που έψαχνε απαραίτητα και με νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ (10/10, 21:45) πάει στα μπαράζ για να διεκδικήσει εκεί την πρόκρισή της στο Μουντιάλ (δείτε εδώ τι χρειάζεται για να προκριθεί)

Η ''γαλανόλευκη'' έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 8' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Παναγή.

Οι Κύπριοι ευτύχησαν να σκοράρουν στο 18' όταν ο Κυριάκου βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Σωτηρίου και αυτός με διπλή προσπάθεια (απέκρουσε αρχικά ο Καρνέζης) έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Μίκαλ Σκίμπε ισοφάρισαν άμεσα και συγκεκριμένα στο 24΄ ο Λαϊφης έκανε τραγικό λάθος δίνοντας πάσα στον Μάνταλο και αυτός με τη σειρά του έστρωσε στον Μήτρογλου που απέφυγε εντυπωσιακά τον Αντωνιάδη και νίκησε τον Παναγή για το 1-1.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγηθεί όταν στο 26΄ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζιόλης νίκησε στον αέρα τον Αρτυματά και κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Παναγή για το 1-2.

Η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στο συγκρότημα του Μπεν Σιμόν όταν στο 31' ο Σωτηρίου σούταρε και η μπάλα βρήκε στα απλωμένα χέρια του Τζαβέλλα αλλά ο διαιτητής Μαγιένκο δεν υπέδειξε παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε δυνατά και έχασε μαζεμένες καλές ευκαιρίες για να βάλει ένα ακόμα γκολ.

Στο 48΄ο Τοροσίδης από θέση βολής αστόχησε με κεφαλιά, στο 51΄ο Μήτρογλου έκανε ωραία προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Παναγή ενώ στο 55΄ο Φορτούνης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μήτρογλου αλλά ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η καλύτερη στιγμή για τη ''γαλανόλευκη'' χάθηκε στο 57΄όταν το πλασέ του Μάνταλου με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναγή.

Μάλιστα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο άσος της ΑΕΚ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με τον Παναγή να αποκρούει και το τελικό σφύριγμα του Μαγιένκο να βρίσκει την Ελλάδα να πανηγυρίζει μία καθοριστική νίκη για τη μάχη πρόκρισης στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις:

Κύπρος (Μπεν Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (63' Αλεξάνδρου), Λαϊφης, Μαργκάσα (85' Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (79' Οικονομίδης), Κυριάκου, Σωτηρίου.

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Σταφυλίδης, Φορτούνης (76' Δώνης), Μήτρογλου (89' Σάμαρης).