Skip to main content

Νικηφορίδης: Ο Μπουτάρης δυσφημεί τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ANSAmed, σχολίασε για τη Νέα Παραλία, ότι είναι ένα έργο που «δεν του αρέσει πολύ».

Σκωπτική απάντηση στον Γιάννη Μπουτάρη έδωσε μέσω facebook o Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτονας της εταιρείας Nikiforidis Cuomo Architects που υλοποίησε την ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νικηφορίδης υπενθυμίζει τα πολλά βραβεία που έχει λάβει η ανάπλαση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ANSAmed, σχολίασε για το παραλιακό μέτωπο της πόλης, ότι είναι ένα έργο που «δεν του αρέσει πολύ», καθώς, όπως αναφέρει «το πρότζεκτ χωρίζει την πόλη από τη θάλασσα» και η «Θεσσαλονίκη είναι η μόνη μεσογειακή πόλη που δεν έχει μαρίνες και βάρκες στη θάλασσα» (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ο γνωστός αρχιτέκτονας έγραψε συγκεκριμένα:

«Η Νέα Παραλία των 12 βραβείων, των άπειρων δημοσιεύσεων στον ξένο τύπο, το 1ο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων και κυρίως ο αγαπημένος δημόσιος χώρος των συμπολιτών μας δεν αρέσει σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSAmed και τον ανταποκριτή του Patrizzio Nissirio στο Δήμαρχο μας. Ωραία διαφήμιση για την Θεσσαλονίκη μας! (ο Patrizio Nissirio μιλά ελληνικά για όσους θεωρήσουν ότι κάτι δεν κατάλαβε). Αλήθεια ποια η σκοπιμότητα ενός τέτοιου σχολίου που απευθύνεται στους Ιταλούς πολίτες;».