Skip to main content

Νίκησε Σλόβαν (2-0) και πέταξε στους «32» του Europa o Δικέφαλος (vid)

Τη νίκη πρόκριση στα νοκ άουτ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 1η φορά μετά από τρία χρόνια υπέγραψαν οι Ροντρίγκες και Πέλκας

Τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς πήρε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα στο Μπακού κόντρα στην Καραμπάγκ πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς, σε αντίθεση με την τσεχική ομάδα που δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Γλύκου.

Ο Δικέφαλος έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί μόλις στο 3΄όταν μετά από φάουλ του Ροντρίγκες, ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Βαρέλα και εκείνος προ κενής εστίας κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Στο 14΄οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι όταν ο Ροντρίγκες από τ' αριστερά έκανε ωραία κίνηση και σουτ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Τελικά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 29΄όταν ο Μάτος έκανε εξαιρετική κίνηση από τ' αριστερά και σέντραρε προς τον επερχόμενο Ροντρίγκες που δεν δυσκολεύτηκε με τη σειρά του να πλασάρει για το 1-0.

Η επόμενη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 42΄όταν ο Ροντρίγκες από τ' αριστερά γύρισε την μπάλα προς τον Πέλκα, με την μπάλα να καταλήγει στον Αθανασιάδη που προσπάθησε να νικήσει με έξυπνο τακουνάκι τον Ντουμπράβκα αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μάτος αφού έκλεψε την μπάλα από το κέντρο, πέρασε δύο αντιπάλους του και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Σλόβαν απέκρουσε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ώστε να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Στο 67΄ο ΠΑΟΚ διπλασίασε το προβάδισμά του όταν ο Λέοβατς σέντραρε από τ' αριστερά και ο Πέλκας αφού βγήκε στην πλάτη της άμυνας έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Ντουμπράβκα για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα η Σλόβαν Λίμπερετς έχασε την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν ο Παβλιτσιένκο πήρε εξ επαφής την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα και εν συνεχεία ο Κάμπος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η τελευταία καλή στιγμή της ματς ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 85΄ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Αντρέ Μάρινερ με το 2-0 να παραμένει και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς καθώς σε συνδυασμό με την επικράτηση της Φιορεντίνα στο Τοφίκ Μπραχίμοφ κόντρα στην Καραμπάγκ έκλεισε θέση για τους «32» του Europa League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (Μαλεζάς 82΄), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (Σάκχοφ 80΄), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Κουλούρης 71΄), Κάμπος.

Σλόβαν Λίμπερετς (Τρπισόβσκι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ, Κούφαλ, Φόλπρεχτ (Κουμπίνσκι 79΄), Κομλιτσένκο, Σεβτσίκ, Βoυχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι, Ποκόρνι.

 

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Φιορεντίνα κατάφερε να φύγει με το διπλό (1-2) από το Μπακού κόντρα στην Καραμπάγκ και εξασφάλισε και τυπικά την πρώτη θέση του ομίλου. Το σκορ για τους Βιόλα άνοιξε στο 60΄ο Ματίας Βεσίνο με σουτ και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Σέχιτς. Οι Αζέροι ισοφάρισαν στο 73΄με τον Ρεϊνάλντο αλλά η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Φεντερίκο Κιέζα στο 76΄. Σημειώνεται ότι η ιταλική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες καθώς στο 84΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κιέζα.

 

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

  1. Φιορεντίνα 13 (15-6)
  2. ΠΑΟΚ 10 (7-6)
  3. Καραμπάγκ 7 (7-12)
  4. Σλόβαν Λίμπερετς 4 (7-12)