Skip to main content

Νίκη ακόμη και με μία ψήφο, ευχήθηκε στον Τσίπρα ο Μπουτάρης (φωτο)

Νίκη και με μια ψήφο διαφορά ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα ο δήμαρχος. Κάτι παραπάνω θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ... Διαμαρτυρία από εργαζόμενους

Υπό τις διαμαρτυρίες εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και ειδικότερα στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας, έγινε η επίσκεψη σήμερα το πρωί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό με την ευχή να κερδίσει τις εκλογές έστω με μια ψήφο διαφορά, αλλά ο ίδιος είπε ότι θέλει να κερδίσει «με πολλές ψήφους διαφορά, όχι με μία».

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα και οι δυο τους έκαναν λόγο για την καλή συνεργασία που έχουν, θέτοντας παράλληλα μια σειρά από τοπικά ζητήματα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έχει κάνει αλλαγές στη διαρρύθμιση του γραφείου του. "Σαν κάτι να άλλαξε εδώ μέσα" σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την ουσιαστική επίσκεψη στο δημαρχείο και όχι την τυπική διότι με αυτό τον τρόπο υπογραμμίζει την υποστήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όποιος έρχεται στην πόλη πρώτα πάει στο δημαρχείο και μετά οπουδήποτε αλλού. Κάναμε μια ενημερωτική και αποδοτική συζήτηση για πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την πόλη», είπε ο κ. Μπουτάρης και εστίασε στο θέμα του μέτρο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο παράδοση να επισκέπτεται το δημαρχείο κάθε φορά που έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

«Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες. Πρέπει να αναδείξουμε την πόλη ως μια ουσιαστική πρωτεύουσα όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Αυτό απαιτεί σχεδιασμό. Το μετρό πρέπει να ολοκληρωθεί. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί και σκληρά στα κοινωνικά προβλήματα, όπως το προσφυγικό αφού η Θεσσαλονίκη είναι μια περιοχή πέρασμα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην ατζέντα της κουβέντας των κ.κ. Τσίπρα και Μπουτάρη, παρουσία σύσσωμης της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, αλλά και βουλευτών Θεσσαλονίκης, υποψηφίων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν κυρίως ζητήματα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ μεγάλο μέρος της κουβέντας αφορούσε στα θεσμικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σμύρνη. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον «Καλλικράτη», στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων της χώρας, υπό την προϋπόθεση όμως των αυστηρών ελέγχων.

 

O κ. Τσίπρας αστειεύτηκε, λέγοντας ότι ο κ. Μπουτάρης του ευχήθηκε να κερδίσει έστω με μια ψήφο διαφορά




Τον  κ. Τσίπρα περίμεναν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές και είχαν συνομιλία στο... πόδι μαζί του, όπου του επισήμαναν ότι είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες από το πρόγραμμα που υλοποιούν οι δήμοι σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το θέμα αφορά σε 1.100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, που εξυπηρετούν μέσω συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων κτλ., συνολικά 110.000 πολίτες. Τα προγράμματα (66 συνεργαζόμενων δήμων) λήγουν, όπως είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Κνης, στις 30 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι ζητούν διατήρηση των θέσεων εργασίας και στη συνέχεια. Όπως είπε ο κ. Κνης πρόκειται για τη λειτουργία 256 δομών πανελλαδικά.

 Στην ατζέντα της κουβέντας των δύο ανδρών μπήκαν κυρίως ζητήματα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης,




Ο κ. Τσίπρας τους είπε να μην ανησυχούν και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές λόγω του «ασφυκτικού οικονομικού πλαισίου» (σ.σ. πάγωμα ΕΣΠΑ, capital controls κτλ.). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών θα συνεχιστεί και παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στην κ. Θεανώ Φωτίου.

Πολίτες που θέλησαν να χαιρετίσουν δια χειραψίας τον κ. Τσίπρα διαμαρτυρήθηκαν για τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας και την πολυάριθμη αστυνομική δύναμη στο δημαρχείο, όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το αντιπαρήλθε με χιούμορ και έσπευσε να χαιρετίσει όσους διαμαρτύρονταν.

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πλάι στον πρώην πρωθυπουργό



Όταν ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο γραφείο του δημάρχου παρέλαβε υπόμνημα από εργαζόμενους στο δήμο Θεσσαλονίκης, με σειρά αιτημάτων τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα, είπε ότι τα γνωρίζει, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση και στο υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Βούτση και είχε αναλυτική ενημέρωση.