Skip to main content

Νυφούδης: «Aπύθμενη ελαφρότητα» της κυβέρνησης για το κρασί

Δήλωση με την οποία επικρίνει την κυβέρνηση για τη φορολογία στο κρασί εξέδωσε ο πολιτευτής του «Ποταμιού», Νίκος Νυφούδης

Δήλωση με την οποία επικρίνει την κυβερνητική πολιτική για τη φορολογία στο κρασί με τη φράση «ανώφελες κινήσεις απύθμενης ελαφρότητας» και συμπαρίσταται στους οινοποιούς, που διαμαρτύρονται σήμερα με «λουκέτο» στα οινοποιεία τους, εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το «Ποτάμι» και πρώτος επιλαχών, Νίκος Νυφούδης.

Η δήλωση του κ. Νυφούδη είναι η εξής: «Σήμερα τα εκατοντάδες οινοποιεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά με αναρτημένες μαύρες σημαίες στις εισόδους τους. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί είναι πραγματική βόμβα στα θεμέλια του κλάδου. Βάζει λουκέτο στα οινοποιεία, εξοντώνει την αμπελουργία και κλείνει το μάτι στα παράνομα κυκλώματα. Ο νευραλγικός αυτός τομέας, που προσφέρει δουλειά από τους εργάτες των χωραφιών μέχρι τους εισαγωγείς φιαλών και χαρτιού για τις ετικέτες - συνολικά περίπου 200.000 ανθρώπους, για να μην αναφέρω φυσικά τις εκατοντάδες κάβες και τα χιλιάδες εστιατόρια και καφέ - παλεύει πλέον με την επιβίωσή του. Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίζουμε να επιτρέπουμε ανώφελες κινήσεις απύθμενης ελαφρότητας από την κυβέρνηση. Τέλος, χαιρετίζω την κίνηση επιχειρήσεων, όπως κάβες, καφέ και εστιατόρια, που αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα των οινοποιών. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά. Όχι μόνο όταν θίγονται τα αιτήματα του καθενός αλλά με ένα κοινό και μοναδικό αίτημα: να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».