Skip to main content

Newlaw: Από τη Θεσσαλονίκη η πρώτη πλατφόρμα online νομικών υπηρεσιών

Σκοπός της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι ο πολίτης να ξεκινήσει τη διευθέτηση της υπόθεσής του από το σπίτι του, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην Ελλάδα δημιούργησαν δύο δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη Newlaw.gr με ιδρυτές τους δικηγόρους Βίκτωρ Τσιλώνη και Αυγή Βογιατζόγλου, αμφότεροι μάχιμοι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι ο πολίτης να μπορεί να ξεκινήσει τη διευθέτηση της υπόθεσης που τον απασχολεί από την άνεση του σπιτιού του, εξοικονομώντας χρόνο αλλά και χρήμα.

Η ιδέα των δύο δικηγόρων, η οποία παρουσιάστηκε και στο «Open Coffee Thessaloniki» τον περασμένο Δεκέμβριο, γεννήθηκε αρκετά χρόνια πριν, ωστόσο, έγινε πραγματικότητα τον Ιανουάριο του 2015 και άνοιξε για τους χρήστες του διαδικτύου τον Δεκέμβριο.  

Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, ο πολίτης έχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη της εύκολης και οικονομικής πρόσβασης σε νομικές υπηρεσίες προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του και να λύσει τις υποθέσεις του.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Βίκτωρ Τσιλώνης, «ως σήμερα, οι νομικές υπηρεσίες παρέχονταν με έναν πολύ συγκεκριμένο και παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο ο κόσμος συνεχώς εξελίσσεται και μαζί του πρέπει να εξελισσόμαστε κι εμείς. Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο, λοιπόν, που αναζητά ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, σκεφτήκαμε πως και οι νομικές υπηρεσίες θα πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις ανάγκες. Αυτό ακριβώς κάνει η Newlaw, διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών λόγω των νομικών γνώσεων και της πολυετούς νομικής εμπειρίας των δικηγόρων της και προσφέρει ταχύτητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων με την αξιοποίηση της επιστήμης της πληροφορικής» σημειώνει.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Αυγή Βογιατζόγλου εξηγεί πως «η χρήση online νομικών υπηρεσιών εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο τόσο για μας όσο και για τους χρήστες της πλατφόρμας, είτε είναι πολίτες είτε επιχειρήσεις». Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι «ο ενδιαφερόμενος μας παρέχει μέσω της πλατφόρμας τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε απαντώντας σε συγκεκριμένες κάθε φορά ερωτήσεις κι εμείς μπορούμε αμέσως να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με την υπόθεσή του. H σημαντική εξοικονόμηση χρόνου μεταφράζεται σε αξιόλογη οικονομική ελάφρυνση, σε σύγκριση πάντα με το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρονται με τον παραδοσιακό τρόπο από το γραφείο μας».


Στην εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα των δύο δικηγόρων μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει μια μεγάλη γκάμα από υποθέσεις. Βέβαια, όπως αναφέρουν οι δύο δικηγόροι, οι νομικές υπηρεσίες που είναι τώρα διαθέσιμες στην πλατφόρμα αποτελούν μια πρώτη ενδεικτική βάση, στην οποία συνεχώς θα προστίθενται νέες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «οι υποθέσεις επιλέχθηκαν κυρίως βάσει των αναγκών των χρηστών, μολονότι υπάρχουν κάποια είδη υποθέσεων που δεν συμπεριλήφθηκαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως παραδείγματος χάριν η σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την οποία απαιτείται σύμπραξη συμβολαιογράφου ή οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (Ν. 3869/2010 – «νόμος Κατσέλη»), όπου οι πολλαπλές αλλαγές του νόμου ανέστειλαν την ενσωμάτωσή τους».