Skip to main content

Νευρικότητα λόγω κρίσης χρέους στην Ευρώπη

Νευρικότητα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική αγορά εργασίας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Νευρικότητα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική αγορά εργασίας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη μετά και τη νέα υποτίμηση της ελληνικής οικονομίας από το οίκο αξιολόγησης Fitch.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για την απασχόληση ήταν απογοητευτικά, καθώς οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα άνω των δύο μηνών. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται τα ορυχεία, εξαιτίας της μείωσης των τιμών του χαλκού.

Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε κατά 0,36% ενώ στο Παρίσι ο CAC κέρδισε 0,01% και στη Φρανκφούρτη ο GDAX σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,21%.

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Γουόλ Στριτ με οδηγό τις τράπεζες λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων της JP Morgan.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών βρίσκονται επίσης και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Intel καθώς και η νέα αύξηση του δείκτη υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεματικών από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Στην έναρξη των συναλλαγών, η αγορά σημείωνε εναλλαγές προσήμων  λόγω των ανάμικτων ανακοινώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ. Αρνητικά επηρέαζαν τις πρώτες ώρες των συναλλαγών τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,28% και ο Nasdaq 0,37%.