Skip to main content

Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί τη Χαμάς ως «άμεσα υπεύθυνη» για τις επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ και υποσχέθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα γ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί τη Χαμάς ως «άμεσα υπεύθυνη» για τις επιθέσεις από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ και υποσχέθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τη χώρα του.

«Θεωρώ τη Χαμάς ως άμεσα υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και έτσι πρέπει η διεθνής κοινότητα να βλέπει τα πράγματα», τόνισε ο Νετανιάχου πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ.

«Το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους κατοίκους του και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμυνα του ισραηλινού κράτους», υπογράμμισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου έκανε τις δηλώσεις αυτές ύστερα από μια σειρά επιθέσεων με ρουκέτες από την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές στις πόλεις Σντερότ και Ασκελόν, αλλά όχι θύματα.

Σε αντίποινα, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε χθες και σήμερα επιθέσεις εναντίον στόχων στη Γάζα, σκοτώνοντας στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και τραυματίζοντας εννέα άτομα.