Skip to main content

Νετανιάχου: Θαρραλέα η απόφαση Τραμπ για τα πυρηνικά του Ιράν

Συγχαίρω τον πρόεδρο Τραμπ για την θαρραλέα απόφαση που έλαβε να αντιμετωπίσει το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Θαρραλέα» χαρακτήρισε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Τραμπ για την θαρραλέα απόφαση που έλαβε να αντιμετωπίσει το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν», επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα αγγλικά που προβλήθηκε λίγο μετά την ομιλία του Αμερικανού ηγέτη.

Ο Τραμπ «δημιούργησε μια ευκαιρία να διορθώσουμε αυτήν την κακή συμφωνία, να μειώσουμε την επιθετικότητα του Ιράν και να αντιμετωπίσουμε την εγκληματική υποστήριξή του στην τρομοκρατία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι «πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού, ενώ Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν δεσμευμένες στο πρόγραμμα (δείτε εδώ).