Skip to main content

Νέος γύρος μέτρων έως τις 16 Μαρτίου!

Χρονικό περιθώριο έως τις 16 Μαρτίου έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ανακοινώσει το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων, γνωστό κι ως πλάνο Β΄.
Χρονικό περιθώριο έως τις 16 Μαρτίου έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ανακοινώσει το δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων, γνωστό κι ως πλάνο Β΄, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται μέσω του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Αυτό διαμηνύεται αρμοδίως στη χώρα μας από τις Βρυξέλλες, ενώ πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η προειδοποίηση αυτή θα πάρει τη μορφή τελεσιγράφου κατά πάσα πιθανότητα αύριο. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ θα συζητηθεί το ΠΣΑ και θα συνταχθεί ένα κείμενο αρχών, μέσω του οποίου θα εκφράζεται κατ΄ αρχήν η ικανοποίηση της Κομισιόν για το περιεχόμενο του, αλλά θα καλείται η χώρα να αναλάβει και πρόσθετες δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, μάλιστα, θα ανακοινωθεί για πρώτη φορά και η ημερομηνία - ορόσημο της 16ης Μαρτίου, έως την οποία η Αθήνα θα πρέπει να έχει ανακοινώσει το δεύτερο πακέτο μέτρων. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος ανατροπής του ΠΣΑ στην πράξη, αφού δηλαδή εγκριθεί κι αφού αρχίσει να εφαρμόζεται. Άλλες πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι προετοιμάζεται, πέραν όλων των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών που θα αναπτυχθούν και μια τριμηνιαία έκθεση προόδου της χώρας μας από αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ, η οποία θα μελετά στοιχεία, αριθμούς, δείκτες και ποσοστά της ελληνικής οικονομίας και θα ενημερώνει σχετικά τις Βρυξέλλες. Η πρώτη από αυτές θα συνταχθεί τον ερχόμενο Μάιο κι ενδεχομένως να είναι η κρισιμότερη όλων, καθώς, από το περιεχόμενό της, θα προκύπτει αν η Ελλάδα έχει ελπίδες διάσωσης ή όχι.