Skip to main content

Νέος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ ο Ευστάθιος Τσοτσορός

Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, στη θέση του Γρηγόρη Στεργιούλη, αναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, στη θέση του Γρήγορη Στεργιούλη, σύμφωνα με την πρόταση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έγινε γνωστή σήμερα.

Η εξέλιξη συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με την επικείμενη πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο βασικών μετόχων, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση.

Σύμφωνα με την επιστολή των δύο υπουργών στο ΔΣ της εταιρείας, διορίζονται εκ μέρους του τα εξής μέλη: Ευστάθιος Τσοτσορός, Γεώργιος Αλεξόπουλος, Ιωάννης Ψυχογυιός, Γεώργιος Γρηγορίου, Δημήτριος Κοντοφάκας, Βασίλειος Κουνέλης και Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος.

Με την ίδια επιστολή εκφράζεται η επιθυμία ο Ευστάθιος Τσοτσορός να εκλεγεί ως πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Το Δ.Σ. της εταιρείας έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.


Για δέκατη συνεχή χρονιά τα ΕΛΠΕ βράβευσαν αριστούχους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης της νέας γενιάς, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) επιβράβευσε με χρηματικά έπαθλα και επαίνους περισσότερους από 240 αριστούχους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, οι τελετές βράβευσης των αριστούχων, οι οποίοι εισήχθησαν  στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 2 και 3 Απριλίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις εκδηλώσεις βράβευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαιρετισμούς απηύθυναν μέλη της διοίκησης των ΕΛΠΕ, που δήλωσαν τη βούλησή τους για τη στήριξη των νέων σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και η εργασιακή εμπειρία και σε αυτή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των εργαζομένων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τη 10η συνεχή χρονιά που τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια στήριξης της νέας γενιάς και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί 3.039 φοιτητές, σε ποσοστό 87% εισακτέοι σε ΑΕΙ και 13% σε ΤΕΙ, ενώ η πρωτοβουλία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους που κατοικούν στις περιοχές του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα) και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (δήμοι: Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου). 

Τέλος, όπως τονίζεται, ο όμιλος στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε εγνωσμένου κύρους πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι στρατηγικές συνεργασίες με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άλλα ιδρύματα για εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα που συνδέουν τις επιχειρήσεις με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η συμμετοχή σε σεμινάρια για απόκτηση δεξιοτήτων σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και η απασχόληση διακεκριμένων άριστων αποφοίτων στα ΕΛΠΕ.