Skip to main content

Αντικατάσταση του Νίμιτς ζητά εκ νέου ο Τζιτζικώστας

Αυτή τη φορά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αφήνει αιχμές και για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Δεύτερη φορά στο στόχαστρό του βάζει τον ειδικό διαμεσολαβητή για το σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, μέσα σε λίγες μέρες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αφορμή και πάλι οι νέες δηλώσεις του κ. Νίμιτς, τις οποίες ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει «προκλητικές». Ταυτόχρονα όμως αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο και την κυβέρνηση...

Ο κ. Τζιτζικώστας στο νέου του tweet αναφέρει:

«Μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις Νίμιτς, είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του! Εκτός αν όντως η κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ την αλλαγή ταυτότητας και γλώσσας των Σκοπίων, οπότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο...».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας πριν από λίγες μέρες, στις 21 Ιανουαρίου, ήταν ο πρώτος που είχε καλέσει την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα την αντικατάσταση Νίμιτς από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το σκοπιανό, καθώς σε συνέντευξή του ο διπλωμάτης είχε πέσει σε σοβαρό ατόπημα.

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίμιτς, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», είχε γράψει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.