Skip to main content

Νέο τελεσίγραφο Σπίρτζη στον ΟΑΣΘ για την πληρωμή των εργαζομένων

Ο υπουργός Υποδομών καλεί εκ νέου τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να κάνει δεκτή την πρότασή του για απευθείας καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Νέο τελεσίγραφο στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να κάνει δεκτή την πρότασή του για απευθείας πληρωμή των εργαζομένων στον Οργανισμό απέστειλε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου της Αττικό Μετρό στην 81η ΔΕΘ.

Ο υπουργός δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την άρνηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να καταβληθούν απευθείας από το υπουργείο τα δεδουλευμένα του Ιουλίου και του Αυγούστου στους εργαζόμενους, στέλνοντας παράλληλα νέο αυστηρό μήνυμα. «Εάν αρνηθούν την πρότασή μας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα επιταχυνθούν οι λύσεις που έχουμε σχεδιάσει», είπε ο κ. Σπίρτζης, χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του υπουργείου.

«Είναι απαράδεκτα και αδικαιολόγητα πράγματα να μην αποδίδονται στους εργαζόμενους οι κρατικές επιχορηγήσεις. Δεν μπορεί από το 2009 έως σήμερα ο ΟΑΣΘ, ένας ιδιωτικός οργανισμός, να έχει κρατική επιχορήγηση άνω του 1 δισ. ευρώ, η οποία να γίνεται ουσιαστικά κέρδος για τους μετόχους και να μη δίνονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.