Skip to main content

Νέο στέγαστρο για την ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη της παρέμβασης. Τι αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Έκτακτες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προσπαθεί να καλύψει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τα αρμόδια υπουργεία αδυνατούν πέραν της εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων να ανταποκριθούν και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης, από την Αθήνα... Οι τοπικές υπηρεσίες υγείας από την πλευρά τους δεν έχουν την επάρκεια για να το κάνουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανήκει διοικητικά το κέντρο υγείας Νέας Μηχανιώνας. Στο κέντρο υγείας έχει διαγνωστεί η ανάγκη για την ανέγερση νέου στεγάστρου, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των ασθενοφόρων και των οχημάτων του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού), αλλά και των πολιτών, με όρους ασφάλειας.

Η χρηματοδότησή του, που ανέρχεται σε 34.000 ευρώ έχει βρεθεί από το νοσοκομείο, όμως δεν είναι δυνατό η τεχνική υποστήριξη του έργου να γίνει από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει αυτό το έργο, ώστε να υλοποιηθεί η παρέμβαση το ταχύτερο δυνατό. Στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου και η συμμετοχή της Περιφέρειας, με προγραμματική σύμβαση με το νοσοκομείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Γιώργος, τόνισε ότι οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στον εκσυγχρονισμό, βελτίωση, ανακαίνιση και ανακατασκευή του στεγάστρου και το νέο στέγαστρο θα τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με το παλιό στο κέντρο υγείας Νέας Μηχανιώνας.

«Εμείς θα εποπτεύσουμε τις εργασίες και θα στηρίξουμε τεχνικά τις παρεμβάσεις, ενώ θα εκπονήσουμε και τη σχετική μελέτη. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 4η ΔΥΠΕ ζήτησαν τη συνδρομή μας και θεωρούμε χρέος μας να την παρέχουμε. Άλλωστε, είναι ένα έργο που εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Οι άλλοι φορείς δεν είχαν τη διαχειριστική επάρκεια για την τεχνική υποστήριξη των παρεμβάσεων και αυτό αναλαμβάνουν οι δικές μας υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Γιώργος.

Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται ότι θα γίνει σε δυο χρόνια, ενώ θα συσταθεί και επιτροπή παρακολούθησης για να επισπευστούν οι παρεμβάσεις.