Skip to main content

Νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης

30χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.
Τριαντάχρονη Γαλλίδα που βρέθηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το νέο σοβαρό κρούσμα της γρίπης Α(Η1Ν1) σημειώθηκε στο κρουαζιερόπλοιο CostaEuropa με σημαία Ιταλίας που κατέπλευσε από το πρωί της Κυριακής στολιμάνι του Πειραιά. Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στην Ακτή Ξαβερίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων Νομαρχίας Πειραιά, μετέβη στο πλοίο.
Όπως διαπιστώθηκε, η 30χρονη Γαλλίδα επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου,  εμφάνιζε συμπτώματα έντονης αναπνευστικής δυσχέρειας και για το λόγο αυτό ζητήθηκε επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η ασθενής διεκομίσθη  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το νέο ιό γρίπης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη και επιβάτες του πλοίου, κανείς άλλος δεν  έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου. Στο κρουαζιερόπλοιο, που προέρχεται από λιμένα Yalta Ουκρανίας με επόμενο προορισμό το Κατάκολο Ηλείας, βρίσκονται 1381 επιβάτες και 599 ναυτικοί, ως πλήρωμα.