Skip to main content

Ραντεβού κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια για μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Λίστα με ακίνητα μικρής αξίας, σε λαϊκές περιοχές, που πλειστηριάζονται. Στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες για χρέη λίγων ευρώ προς το δημόσιο.

Αποφασισμένοι για αγώνα κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς κατοικιών, που βγαίνουν συνεχώς στο... σφυρί, δηλώνουν τα μέλη του συντονιστικού των συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σε αντίθεση με όσα η κυβέρνηση και οι τράπεζες διαρρέουν ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν σε «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και σε «βίλες», αποδεικνύεται ότι τελικώς οι πλειστηριασμοί αφορούν κυρίως σε μικρά ακίνητα, όχι μεγάλης αξίας, σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης και με ιδιοκτήτες άνεργους και βιοπαλαιστές.

«Εμείς δε βλέπουμε να πλειστηριάζονται βίλες στο Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο και άλλες ευγενείς περιοχές, όπως διαδίδουν οι... κύκλοι του Μαξίμου. Εμείς βλέπουμε να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια βιοπαλαιστών στον Εύοσμο και μάλιστα όχι για άλλου είδους χρέη, αλλά για χρέη προς την εφορία και το δημόσιο. Μιλάμε για μεροκαματιάρηδες, που δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά άνθρωποι που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα προς το ζην. Μια ματιά στη λίστα των προς πλειστηριασμό ακινήτων της ερχόμενης Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης θα σας πείσει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους είναι άνεργοι. Φτάνουν στο σημείο να βγάζουν σε πλειστηριασμό εργατικές κατοικίες αγορασμένες με δάνεια από τον ΟΑΕΔ...», τονίζει το μέλος της Λαϊκής Αριστερής Ενότητας, πρώην βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε κάθε Τετάρτη να παλεύουμε για να μη γίνει πλειστηριασμός κανενός ακινήτου των φτωχών συμπολιτών μας. Μέσα στα εκατοντάδες ακίνητα που πλειστηριάζονται στα Ειρηνοδικεία (διότι εκτός της Θεσσαλονίκης πλειστηριασμοί γίνονται και σε Βασιλικά, Λαγκαδά κτλ.) υπάρχουν πρώτες κατοικίες. Υπάρχουν μικρές ιδιοκτησίες ανθρώπων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, που βγαίνουν στο... σφυρί για πολύ μικρά χρέη και μάλιστα όχι προς τις τράπεζες, αλλά προς το δημόσιο. Μιλάμε για λίγες εκατοντάδες ευρώ χρέος στην εφορία. Αυτούς τους πλειστηριασμούς προσπαθούμε να αποτρέψουμε. Πλειστηριασμούς που δεν πρέπει να γίνουν. Δεν παλεύουμε για να μη γίνει ο πλειστηριασμός στο ακίνητο ενός μεγαλοβιομηχάνου που χρωστάει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο. Υπερασπιζόμαστε τα σπίτια των φτωχών», τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.

Όντως, η λίστα με τα προς πλειστηριασμό ακίνητα της ερχόμενης Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζουν τα μέλη του συντονιστικού των συλλογικοτήτων. Δυο ακίνητα στο Καλοχώρι 49,5 και 46,6 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 και 24.000 ευρώ αντίστοιχα, διαμέρισμα 33,3 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τιμή εκκίνησης 36.800 ευρώ, υπόγειο στον Εύοσμο (το μισό από 160 τ.μ.) έναντι 60.000 ευρώ, έκταση στον Εύοσμο 157,32 τ.μ. με 91.000 ευρώ και διαμέρισμα 43,92 τ.μ. και χώρος στάθμευσης 11,25 τ.μ. επίσης στον Εύοσμο για 34.000 ευρώ.