Skip to main content

TrainVol: Προαγωγή της απασχόλησης μέσω του εθελοντισμού

Εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων, το έργο εστιάζει κυρίως στην παροχή πρόσθετων ευκαιριών στους νέους με λιγότερες ευκαιρίες.

To Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού – ΚΜΟΠ συμμετέχει στην εφαρμογή του νέου έργου «TrainVol: Ανάπτυξη Ικανοτήτων της Κοινωνίας των Πολιτών για τη Βελτίωση της Διαχείρισης Εθελοντών και την Προώθηση του Εθελοντισμού των Νέων», το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει την κοινωνική ενσωμάτωση των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους με λιγότερες ευκαιρίες, χρησιμοποιώντας τον εθελοντισμό ως όχημα ανάπτυξης δεξιοτήτων και προώθησης της απασχολησιμότητας.

Η αξιοποίηση του εθελοντισμού, ως μέσου επίτευξης των στόχων του έργου, στηρίζεται στο γεγονός ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μία μορφή επένδυσης σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Παράλληλα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη πολυεπίπεδων, μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων, την απόκτηση νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων και την προώθηση της πολιτικής και κοινωνικής ενασχόλησης και συμμετοχής, καθώς επίσης και της απασχολησιμότητας.

Εξαιτίας των ανησυχητικά υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων, το έργο εστιάζει κυρίως στην παροχή πρόσθετων ευκαιριών στους νέους με λιγότερες ευκαιρίες, ώστε:

  1. να νιώσουν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των κοινοτήτων τους συμμετέχοντας στα κοινά και επηρεάζοντας θετικά την κοινωνία, και
  2. να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους μέσω της παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης εθελοντών και της συμμετοχής τους σε εθελοντικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και απασχολησιμότητα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχει διάρκεια 18 μηνών (Φεβρουάριος 2017 – Αύγουστος 2018).

Για την επίτευξη του ανωτέρου στόχου, το ΚΜΟΠ συνεργάζεται με Ευρωπαϊκούς Εταίρους με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη περιθωριοποιημένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός NGO Roma Youth Initiative "Be My Friend" (Βοσνία & Ερζεγοβίνη), ενώ συμμετέχουν και φορείς από την Κύπρο (Cardet) και την ΠΔΓΜ (Association of Volunteering Volonterski Centar Skopje).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο στις σελίδες: https://trainvol.eu/https://www.facebook.com/TrainVol-1258049887584086/?fref=tshttps://kmop.gr/index.php/current/248-trainvol 

Σχετικά με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)

Το ΚΜΟΠ είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1977. Σκοπός της είναι η στήριξη ατόμων που απειλούνται ή διαβιούν κάτω από συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών και ψηφιακών εργαλείων για παιδιά και νέους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το ΚΜΟΠ στις σελίδες: http://kmop.eu/https://www.facebook.com/kmop.eu