Skip to main content

Νέο πρόγραμμα για 10.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

Σκοπός του προγράμματος η διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους για 12 μήνες.
Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό ή στο προσωπικό με επαναλαμβανόμενη σύμβαση μίας ημέρας και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι, επίσης, ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι:

α) Να διατηρήσουν το προσωπικό που απασχολούσαν στις 30-4-2010 καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

β) Να μην έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης εργασίας από 1-1-2010 έως 30-4-2010, εκτός αν αντικαταστήσουν τουλάχιστον το 20% των απολυθέντων, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Ομοίως εντάσσονται στο πρόγραμμα επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας μετά τις 30-4-2010, εφόσον το αντικαταστήσουν εντός 30 ημερών από την αίτηση υπαγωγής.