Skip to main content

Νέο ντου της αστυνομίας στο ΑΠΘ - Έξι συλλήψεις για εμπόριο κάνναβης

Συντονισμένη επιχείρηση εντός των χώτων του ΑΠΘ πραγματοποίησε η αστυνομία. Συνελήφθησαν έξι άτομα για εμπόριο ναρκωτικών.

Νέα έφοδο στους χώρους εντός του ΑΠΘ, όπου τις βραδινές ώρες πραγματοποιείται εμπόριο ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης, πραγματοποίησαν χθες άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ένα άτομο για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός ως προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, 19χρονη αλλοδαπή συνεργός του, που είχε το ρόλο της τσιλιαδόρου και τρεις άντρες, ηλικίας 26, 45 και 51 ετών, οι οποίοι προμηθεύτηκαν εξαρτησιογόνες ουσίες από τον 24χρονο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 63,33 γραμμαρίων,
- Χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
- Ένας μεταλλικός κονιορτοποιητής.    

Επίσης, σε έρευνες στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον 4 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 68,11 γραμμαρίων.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη νεαρός άντρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένας 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών, 9 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών και για Ψευδή Ανωμοτί Κατάθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

φωτογραφία αρχείου