Skip to main content

Νέο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις της Super League με Nova και ΕΡΤ

Προς ναυάγιο οδηγούνται οι συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενηw σεζόν, τη στιγμή που η ΕΡΤ προσφέρει μόλις 600.000 ευρώ για 30 αγώνες

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League της περιόδου 2017/2018.

Ούτε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού επήλθε συμφωνία ανάμεσα σε NOVA, ΕΡΤ και στις ομάδες του πρωταθλήματος, σχετικά με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του νέου πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου κι ενώ απομένουν 16 ημέρες για τη σέντρα της περιόδου 2017/2018 τα πάντα βρίσκονται κυριολεκτικά... στον αέρα!

Κι ενώ οι ομάδες δεν δέχονται τη μείωση της τάξεως του 18% που έχει εισηγηθεί το συνδρομητικό κανάλι, ούτε η πρόταση της ΕΡΤ δεν ικανοποίησε κανέναν από τους συλλόγους. Η δημόσια τηλεόραση κοστολογεί ολόκληρη την Super League στα 6 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να προσφέρει μόλις 600.000 ευρώ για να πάρει το πακέτο των 30 αγώνων της επόμενης σεζόν (έναν κάθε αγωνιστική), οκτώ εκ των οποίων μάλιστα θα πρέπει να είναι των λεγόμενων «μεγάλων» - εμπορικών συλλόγων.

Οι ομάδες ούτε καν συζήτησαν την πρόταση της ΕΡΤ, οπότε από τη στιγμή που δεν δέχονται ούτε τη μείωση που έχει προτείνει το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.