Skip to main content

Νέο Multirama στη Σόφια

Στη γειτονική χώρα η εταιρεία θα διαθέτει από μεθαύριο 9 καταστήματα, εκ των οποίων 4 στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας κι από ένα στο Πλόβντιβ, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Μπουργκάς και το Πλέβεν.
Τον 9ο κρίκο στην αλυσίδα που αναπτύσσει στη Βουλγαρία ετοιμάζεται να προσθέσει η εταιρεία εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων προϊόντων τεχνολογίας Multirama, παρά την αρνητική συγκυρία.

Το νέο σημείο πώλησης της ελληνικής επιχείρησης πρόκειται να «ανοίξει τις πόρτες του» στο κοινό της Σόφιας μεθαύριο Παρασκευή στην περιοχή Λιούλιν, εντός των ορίων της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Αναπτύσσεται σε ακίνητο στεγασμένης επιφάνειας 400 τ.μ. και αποτελεί επένδυση της τάξεως των περίπου 200 χιλ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό η αξία του εμπορεύματος. Στα μέσα της φετινής  άνοιξης, εξάλλου, η Multirama εγκαινίασε στη βουλγαρική αγορά ένα ακόμη κατάστημα, επιφάνειας 700 τ.μ., μέσα στο καινούριο εμπορικό κέντρο The Mall, στο Τσαριγκράντσκο της Σόφιας. Συνολικά στη γειτονική χώρα η εταιρεία θα διαθέτει από μεθαύριο 9 καταστήματα, εκ των οποίων 4 στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας κι από ένα στο Πλόβντιβ, το Ρούσε, τη Βάρνα, το Μπουργκάς και το Πλέβεν.

Στη διάρκεια του 2009 η αλυσίδα, με επτά καταστήματα στη Βουλγαρία, έκλεισε τη χρήση με κύκλο εργασιών γύρω στα 10 εκ. ευρώ, ενώ η φετινή χρονιά αναμένεται πολύ καλύτερη, καθώς ήδη στο πρώτο εξάμηνο η ανάπτυξη τρέχει με ρυθμό περίπου 30% έναντι αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Το μερίδιο αγοράς της Multirama στην τοπική αγορά εκτιμάται ότι κινείται μεταξύ 15%-20%, με τάσεις να διευρυνθεί, καθώς χρόνο με το χρόνο το brand αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, ενώ και το δίκτυο της εταιρείας αυξάνει. Σε αυτή τα φάση η διοίκηση της αλυσίδας ρίχνει το βάρος κυρίως στο να αρχίσουν τα υφιστάμενα καταστήματα να γίνονται αποτελεσματικότερα, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω μεγέθυνση του δικτύου, εφόσον προκύψει κάποια ευκαιρία στα σημεία ενδιαφέροντος που έχει εντοπίσει η διοίκηση στη Σόφια, όσο και σε άλλα αστικά κέντρα. Στην Ελλάδα, να σημειωθεί, τέλος, η αλυσίδα διαθέτει αυτή τη στιγμή 83 καταστήματα Multirama, ενώ όπως τονίζεται από τη διοίκηση, προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για είσοδο σε άλλες αγορές του εξωτερικού.