Skip to main content

Ο Μπουτάρης το πήρε πάνω του - Υπέγραψε για ιδιώτη στην καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής - Η διοίκηση προχωρά στη σύμβαση με απόφαση δημάρχου επικαλούμενη άρθρο του Καλλικράτη

Την απόφαση για την επιστράτευση ιδιώτη στην καθαριότητα, μετά το επαναλαμβανόμενο μπλόκο των εργαζομένων στην οικονομική επιτροπή, υπέγραψε το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Συγκεκριμένα, για την απόφαση αυτή χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, η διοίκηση του δήμου επικαλείται το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο, "όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημια των δημοτικών συμφερόντων απο την αναβολή λήψης απόφασης, ο δημαρχος μπορει να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφαση του κατα την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής".

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ιδιώτη, η οποία προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών. Η ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει το έργο για τρεις μέρες ξεκινώντας από αύριο το πρωί, ενώ αύριο θα γνω.στοποιηθεί τόσο ο αριθμός των απορριματοφόρων που θα χρησιμοποιήσει ο ιδιώτης όσο και ο χώρος/χώροι που θα γίνεται η εναπόθεση των σκουπιδιών

Νωρίτερα, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατακύρωση του ιδιώτη για το θέμα της καθαριότητας είχε ξεκινήσει μόνο για να διακοπεί εκ νέου απο τους εργαζόμενους.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνεδρίαση άλλες δύο φορές (δείτε εδώ) και όλα δείχνουν ότι η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο του δημάρχου ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Πέτρος Λεκάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στη λογική της διοίκησης να φέρει τα ΜΑΤ.

Απο την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕ, Σωκράτης Δημητριάδης της παράταξης «Εντάξει» είχε από πριν σημειώσει πως σε περίπτωση που διακοπεί εκ νέου η συνεδρίαση (δηλαδή για τρίτη φορά), τότε το θέμα πάει στο γραφείο δημάρχου για απόφαση.