Skip to main content

Νέο κόμμα ίδρυσε ο Κουβέλης

Την ίδρυση της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης.
Την ίδρυση της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ η επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό. «Είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή της η τάση της «Αριστερής Αναγέννησης», η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό μετά το 5ο συνέδριο, δηλώνει ότι στηρίζει την προσπάθεια της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστεράς» να εκφραστεί ως ανεξάρτητη αριστερή πολιτική δύναμη.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Μίλτος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκη Νικόλα, Γιάννης Τσουνίδης, Χρήστος Κουτσονικολής, Ε. Κατσογιάννου, Κυριακή Μαύρη, Νίκος Γεωργόπουλος, Δ. Παπαδάκης, Θανάσης Αθανασούλας.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΝ.

Στη συνδιάσκεψη θα εγκριθεί διακήρυξη στόχων και θα ανακηρυχθεί Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή.