Skip to main content

Νέο κόμμα από τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν

Νέο κόμμα θα σχηματίσει τον Ιούνιο ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, με στόχο του να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση της Δεξιάς, κατά τις προεδρικές εκλογές του 2012, σύμφωνα με το
Νέο κόμμα θα σχηματίσει τον Ιούνιο ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, με στόχο του να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση της Δεξιάς, κατά τις προεδρικές εκλογές του 2012, σύμφωνα με τον κύκλο του.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής και αμέσως μετά την ανακοίνωση της συντριβής του προεδρικού κόμματος UMB στις περιφερειακές εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός του τότε προέδρου Ζακ Σιράκ ανέφερε ότι την Πέμπτη θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός «κινήματος στην υπηρεσία των Γάλλων».

«Από την Πέμπτη και τις προσεχείς εβδομάδες ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν θα παρουσιάσει στους Γάλλους μια άλλη πρόταση, ένα εναλλακτικό κόμμα για τις εκλογές του 2012», δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Φρανσουά Γκουλάρ, βουλευτής προσκείμενος στον κ. ντε Βιλπέν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το νέο πολιτικό κόμμα» που προς το παρόν «δεν έχει όνομα» επισήμως θα ανακοινωθεί «τον προσεχή Ιούνιο».

«Εάν έχουμε ένα πρόβλημα αυτό δεν είναι ούτε οι μεταρρυθμίσεις ούτε η πλειοψηφία, είναι απλά ο Νικολά Σαρκοζί, είναι αυτός που δέχτηκε πλήγμα, είναι αυτός, η μέθοδος και το στυλ του που απορρίφθηκαν από μεγάλο μέρος της εκλογικής μας δύναμης», επισήμανε ο κ. Γκουλάρ που κατάγγειλε «τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια ενός μόνο ατόμου».

Αντίπαλοι στην προεδρική κούρσα διαδοχής του Ζακ Σιράκ ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Σαρκοζί συγκρούστηκαν στις κάλπες αλλά και στα δικαστήρια για την υπόθεση Clearstream, ένα ισχυρό πολιτικό μηχανισμό που βασιζόταν σε τραπεζικές παρατυπίες, με στόχο να δυσφημιστεί ο κ. Σαρκοζί πριν από τις εκλογές του 2007 ενώ η δικαστική τους αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος.