Skip to main content

Νέο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του κατήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα του

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα που διεξάγεται για πιθανές σχέσεις μεταξύ του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν και της Ρωσίας, ενώ κατήγγειλε ένα νέο "κυνήγι μαγισσών" εναντίον του.

Ο Τραμπ το αρνείται, ενώ ο Κόμεϊ φέρεται να το έχει αναφέρει σε υπηρεσιακό σημείωμα που έγραψε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε μαζί του.

Ο Κόμεϊ αποπέμφθηκε στις 9 Μαΐου. "Όχι. Όχι. Επόμενη ερώτηση" απάντησε ο Τραμπ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο απαντώντας σε ερώτηση "εάν με οποιοδήποτε τρόπο" παρότρυνε τον Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα.

Η αποπομπή του Κόμεϊ προκάλεσε έναν νέο κύκλο πολιτικών αντιδράσεων και δημοσιευμάτων στην Ουάσιγκτον με το αποκορύφωμα της κρίσης να εντοπίζεται στον διορισμό του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, την Τετάρτη. Ο διορισμός του έγινε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρχαν επαφές μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.