Skip to main content

Νέο ιστορικό χαμηλό για τη μετοχή της Deutsche Bank

Αν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Βουτιά» πραγματοποιεί η μετοχή της Deutsche Bank υπό τον φόβο οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν.

Σε περίπτωση που η γερμανική τράπεζα κληθεί να πληρώσει το υπέρογκο αυτό ποσό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καταστεί αναγκαία μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, η δήλωση της Angela Merkel ότι αποκλείει το bailout του γερμανικού κολοσσού πριν τις γερμανικές εκλογές, εντείνει τους φόβους για επιβολή του πρώτου bail-in στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

H μετοχή της Deutsche Bank κινήθηκε με πτώση 7,5% κλείνοντας στα 10,5 ευρώ. Από την αρχή του έτους η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.

Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε προβλέψεις ύψους 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές είναι διπλάσιο.