Skip to main content

Νέο γυμναστήριο στον δήμο Δέλτα με χρηματοδότηση από τα ΕΛΠΕ (φωτο)

Το ανακατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο είναι στη δημοτική ενότητα Διαβατών, στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, και εγκαινιάζεται την Παρασκευή

Τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου, στα Διαβατά, του δήμου Δέλτα πραγματοποιούνται την προσεχή Παρασκευή. Στο γυμναστήριο το οποίο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό μέρος και στη στέγη, έγιναν εκτεταμένες εργασίες και πλέον έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Η ανακατασκευή του γυμναστηρίου, το κόστος της οποίας ξεπέρασε τις 65.000 ευρώ, υποστηρίχθηκε οικονομικά από τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου.

Οι εργασίες ανακατασκευής περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στεγανοποίησης στην οροφή και στους περιμετρικούς εξώστες του γυμναστηρίου ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα υγρασίας στο εσωτερικό του γηπέδου. Επίσης κατασκευάστηκαν νέες τοιχοποιίες, ενώ αντικαταστάθηκαν οι θύρες στο εσωτερικό του γυμναστηρίου καθώς και η εξωτερική δίφυλλη μεταλλική θύρα. Εγκαταστάθηκε νέο σύστημα θέρμανσης και έγιναν όλες οι αναγκαίες οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες. Τοποθετήθηκε νέο ακρυλικό συνθετικό αθλητικό δάπεδο, πάχους 12mm για εσωτερικούς χώρους, κατασκευασμένο σε πέντε στρώσεις, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Επίσης, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο Laminate επαγγελματικού τύπου σε δρύινη απόχρωση, στο χώρο ο οποίος προορίζεται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Επιπλέον, έγινε προμήθεια νέου αθλητικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα νέας μεταφερόμενης μπασκέτας ολυμπιακού τύπου, νέου φιλέ χειροσφαίρισης και προστατευτικών στρωμάτων ασφαλείας. Τέλος, κατασκευάστηκε και νέο δίκτυο αντικεραυνικής προστασίας.

Τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου γυμναστηρίου θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής. Θα παρίστανται ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαριώτης και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Διαβατών Κατερίνα Μιχελή. Εκ μέρους των ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, Ράνια Σουλάκη, ο υπεύθυνος Αθλητικών Δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ, προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης και ο διευθυντής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, Νίκος Ζαχαριάδης.