Skip to main content

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από Τσοχατζόπουλο για λόγους υγείας

Ο χειρουργός του πρώην υπουργού τόνισε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής» - Αναμένεται η εισαγγελική εισήγηση για το θέμα

Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη σημερινή συνεδρίαση απολογήθηκε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γιάννης Σμπώκος, αλλά και η δικηγόρος που φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του σπιτιού του πρώην υπουργού, στην Ακρόπολη.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλαν το νέο αίτημα ενώ συνεχίζονται οι απολογίες κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κατεπείγουσα διαδικασία λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Κατά την εξέταση της αίτησης κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της Β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

Ο γιατρός είπε πως ο πρώην υπουργός υποβλήθηκε σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη και τόνισε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής». Όπως είπε, «θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία».

Ο μάρτυρας επεσήμανε: «Η φυλακή, λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί. Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του».

Η εισαγγελική εισήγηση επί του θέματος αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίαση.