Skip to main content

Νέο βιβλίο ελληνικών από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι δάσκαλοι της Ομογένειας το νέο βιβλίο της διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Θετικά ήταν τα πρώτα σχόλια των δασκάλων για το νέο βιβλίο της διδασκαλίας του πρώτου επιπέδου ελληνικής γλώσσας, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συνέταξε επιτροπή εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, υπό την προεδρία του καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Το νέο βιβλίο βρίσκεται ήδη στα γραφεία παιδείας των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής κι η διανομή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, ώστε να αρχίσει η χρήση του με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σεμινάρια για το νέο βιβλίο πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες σ’ ολόκληρη την Αμερική, ενώ τρία σεμινάρια διοργανώθηκαν στην Αρχιεπισκοπική περιφέρεια Νέας Υόρκης.

Περίπου 60 δάσκαλοι ελληνικών παρευρέθηκαν στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στο σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας, παρουσία του διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, Δρα. Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, του συντονιστή Εκπαίδευσης του γενικού προξενείου Νέας Υόρκης, Γιώργου Βληκίδη και της προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλας Κοκόλη.

Στα θετικάτου βιβλίου επισημάνθηκε η συνάφειάτου με το αμερικανικό σύστημα δόμησηςτων εκπαιδευτικών εγχειριδίων, καθώςκαι η παρουσία βοηθήματος μαθητή, πουβοηθά και τους γονείς.