Skip to main content

Νέο άνοιγμα Γκιουλέκα στους ντορικούς

Περισσότερο από μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας με το «δεξί χέρι» της Ντ. Μπακογιάννη στην πόλη, Λεωνίδα Φάκα.
της Χρύσας Κυριακού


Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν από τον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας με το «δεξί χέρι» της Ντόρας Μπακογιάννη στην πόλη, Λεωνίδα Φάκα, στη σουίτα του δεύτερου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του κ. Γκιουλέκα είναι να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό του άνθρωποι που στηρίζουν την Ντόρα Μπακογιάννη και η συνάντηση με τον κ. Φάκα είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Ντορικοί που είπαν «ναι»

Και μπορεί ο Βαγγέλης Δημητρίου, ένας από τους υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών στην πόλη, να απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Κ. Γκιουλέκα, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που μετά από πιέσεις δέχθηκαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του εκλεκτού της ΝΔ για το δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Β. Γάκης, ο οποίος επίσης διατηρεί καλή σχέση με την κ. Μπακογιάννη, φαίνεται πως άλλαξε σχέδια και από την περιφέρεια (όπου τον ήθελαν οι φήμες τον τελευταίο καιρό) έβαλε πλώρη για το δήμο. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Κ. Γκιουλέκα τόνισαν στη Voria.gr ότι ο κ. Γάκης έχει ήδη πει το πολυπόθητο ναι. Μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κ. Γκιουλέκα φαίνεται πως εξασφάλισε και η κόρη του βουλευτή Έβρου, Α. Δερμεντζόπουλου, Μελίνα, η οποία σύμφωνα με όσους ξέρουν πράγματα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι έκανε μεγάλο αγώνα για την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν αυτή διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο, η νεαρή δικηγόρος συνδέεται με τον υποψήφιο δήμαρχο με κουμπαριά και δεν γινόταν να αρνηθεί την πρότασή του.

Θα στηρίξει Γκιουλέκα;

Η αποχώρηση του Σ. Τζακόπουλου από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου, μετά την αρνητική απάντηση που πήρε από την πρώην υπουργό Εξωτερικών για ενδεχόμενη στήριξή της στις εκλογές του Νοέμβρη, έδωσε τροφή σε πολλούς να σχολιάσουν ότι μετά από αυτό η Ντ. Μπακογιάννη είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κ. Γκιουλέκα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αν και η Ντόρα Μπακογιάννη σε παλιότερες δηλώσεις της είχε υποστηρίξει ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.