Skip to main content

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas στο κέντρο της Βαρκελώνης

Νεκρός είναι ο οδηγός του βαν που «θέρισε» πεζούς σε πεζόδρομο στην καρδιά της Βαρκελώνης αλλά και δύο ακόμη συνεργοί του. Είναι τρεις από τους 5 άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, μεταδίδουν ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas στο κέντρο της Βαρκελώνης, έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία. Ο δράστης φέρεται να είναι ο πρώτος στη σειρά των τεσσάρων προσώπων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

 Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Η γαλλική αστυνομία αναζητεί τον οδηγό ενός λευκού βαν Renault Kangoo που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις στο κέντρο και τα περίχωρα της Βαρκελώνης, επισήμανε μια πηγή της γαλλικής αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Πραγματοποιούμε έρευνες για τον εντοπισμό ενός προσώπου που ενδέχεται να είναι ο οδηγός του οχήματος. Εμπλέκεται στις επιθέσεις. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν εντός του οχήματος. Η ισπανική αστυνομία προώθησε τα στοιχεία του οχήματος στη γαλλική αστυνομία» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που ενοικίασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαρκελώνη όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος των πεζών στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λα Ράμπλα. Ώρες αργότερα, η αστυνομία σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Καμπρίλς, αφού χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους πεζούς και αστυνομικούς.

Ο οδηγός του βαν που παρέσυρε πλήθος ντόπιων και τουριστών στη Βαρκελώνη ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκότωσε η ισπανική αστυνομία ώρες αργότερα, έγραψαν σήμερα ισπανικές εφημερίδες.

Ο Λουίς Τραπέρο, διευθυντής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή ο οδηγός του μικρού φορτηγού βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που σκότωσαν οι αρχές.

Τέσσερις συλλήψεις

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ανθρώπων σε σχέση με τις επιθέσεις- τριών Μαροκινών και ενός υπηκόου από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τον Τραπέρο. Είναι μεταξύ 21 και 34 ετών.

Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για επιπλέον τεσσάρους υπόπτους σε σχέση με τις δύο επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, που δεν έδωσε τα ονόματά τους.

Η εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο από τις αρχές, έγραψε ότι οι τέσσερις που καταζητούνται είναι όλοι τους μαροκινής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.