Skip to main content

Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Ο νεαρός Παλαιστίνιος έγινε δέκτης των πυρών των Ισραηλινών επειδή, μαζί με φίλο του, προσέγγισαν τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ.

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακή νοσοκομειακή πηγή, οι δύο νεαροί δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, επειδή προσέγγισαν τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ.

Ο Μοχάμαντ αλ Μάσρι υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τα πυρά που δέχτηκε στην περιοχή της Μπέιτ Λαχίγια.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε ελαφρά, δήλωσε ό Άσραφ αλ Κόντρα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτων περιστατικών στη Γάζα. Κάποιες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Αλ Μάσρι ήταν 17 ετών, ενώ άλλες ότι ήταν 27 ετών.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι πολλοί «ύποπτοι» προσέγγισαν το φράχτη ασφαλείας σε διάφορα σημεία και δεν υπάκουσαν στις εντολές των ισραηλινών στρατιωτών να σταματήσουν.

Μια ομάδα εκτόξευε πέτρες εναντίον του φράχτη και οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικά πυρά στο αέρα προτού πυροβολήσουν εναντίον των υπόπτων, πρόσθεσε η ίδια.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που οι εντάσεις στη Δυτική Όχθη έχουν ενταθεί, όταν έποικοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα αγόρι 18 μηνών.