Skip to main content

Νεκροί τουλάχιστον 36 μαχητές του Ασάντ από τουρκικό χτύπημα στο Αφρίν

Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό μέσα σε 48 ώρες εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα.

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Αφρίν, θύλακα των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα, πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό μέσα σε 48 ώρες εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα.

Τα μαχητικά των Τούρκων έβαλαν στο στόχαστρο τις δυνάμεις αυτές που μπήκαν στο Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG που προσπαθεί να αποκρούσει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Άγκυρας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι κουρδικές YPG, επισημαίνουν ότι η Τουρκία έβαλε εναντίον θέσεων των «λαϊκών δυνάμεων», δηλαδή των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF) του καθεστώτος Άσαντ, από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 10 το πρωί.

Λίγο πιο πριν, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται, αλλά είναι «περιορισμένες».

Εξάλλου, οι SDF ανέφεραν επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους διείσδυσαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή αυτήν.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ βρίσκονταν σε πρώην βάση της Ρωσίας στο Αφρίν, την οποία κατέστρεψαν τα τουρκικά πλήγματα.