Skip to main content

Μακελειό με 19 νεκρούς σε συναυλία στο Μάντσεστερ (vid+upd)

Η έκρηξη σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Manchester Arena μετά τη λήξη της συναυλίας της γνωστής τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Τον θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 60 προκάλεσε τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Manchester Arena της πόλης Μάντσεστερ, στην Αγγλία, μετά τη λήξη της συναυλίας της γνωστής τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Η έκρηξη, που πιθανότατα προήλθε από καμικάζι, δημιούργησε πανικό στους θεατές, κατά κύριο λόγο εφήβους και νεαρής ηλικίας, που μόλις είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία και προσπαθούσαν να βγουν πανικόβλητοι από το κτήριο, με την αστυνομία να βοηθά στην απομάκρυνση του κόσμου.

Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.

Η διοίκηση του Manchester Arena ισχυρίζεται ότι η έκρηξη έγινε σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τον χώρο κοντά στο ταμείο, στο φουαγιέ.

Στα πρώτα βίντεο από το σημείο φάνηκαν οι θεατές μετά την έκρηξη να τρέχουν πανικόβλητοι για να εκκενώνουν τον συναυλιακό χώρο του Mάντσεστερ Αρένα.

Ολα τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχαν πολλοί αιμόφυρτοι θεατές ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε, προς το τέλος της συναυλίας.

Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter και βίντεο που ανέβασαν στην πλατφόρμα χρήστες, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας ακούστηκαν δύο κρότοι και οι άνθρρωποι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας έξω από τον χώρο.